Eine schwarze Transportbox mit grünen Punkten und einem Display

MIMOŘÁDNÉ INOVACE

Tisková zpráva 29.05.2020

3. Mimořádné inovace

SPOLEČNOST STOROPACK ZÍSKÁVÁ OCENĚNÍ PackTheFuture Award 2020 VE DVOU KATEGORIÍCH

Metzingen, květen 2020. Společnost Storopack, odborník na ochranné obaly, nedávno získala dvě z deseti vysoce prestižních ocenění „PackTheFuture 2020 – Sustainable Plastic Packaging Awards.“ Ocenění v kategorii Product Protection (ochrana výrobků) získal přepravní box Onco-System, sektorově specifické řešení s regulací teploty, určené pro přepravu důležitých léčiv, například cytostatických látek a infúzí a využívané lékárnami, nemocnicemi i laboratořemi. Porota také udělila speciální cenu za mimořádnou inovaci, kterou letos obdržela společnost Storopack za spolupráci se svým zákazníkem, firmou LivingPackets, na inovativním obalovém řešení nazvaném THE BOX.

„Produktem THE BOX se startupová firma LivingPackets zavázala učinit revoluci ve světě elektronického obchodování. Pro náš tým byla účast na vývoji tělesa z EPP velmi zajímavá a opravdu potěšující. Znovupoužitelný přepravní box vyrobený z EPP je 100% recyklovatelný, skládací a je zaručeno, že může být použit více než 1000krát, přičemž má minimální dopad na životní prostředí a minimální přepravní náklady,” vysvětluje pan Charles Poisson, ředitel vývoje a výzkumu ve společnosti Storopack. Inovativní design z expandovaného polypropylenu (EPP) byl vyvinut s technickou podporou právě společnosti Storopack. THE BOX, obsahující inteligentní technologie, několik senzorů, internetové připojení, E-ink displej, integrovaný příchytný mechanismus a vyvinutý startupovou firmou, není určen k jednorázovému použití, ale může být naopak používán jako služba. Společnosti působící v elektronickém obchodováním platí pouze za přímé použití.

Specializované řešení pro lékařské odvětví

Sektorově specifické řešení společnosti Storopack, box Onco-System, si získal porotu svou opětovnou použitelností a kombinací hladkého materiálu na povrchu a vyjímatelné vložky pro jednoduché, efektivní čištění všech součástí. Toto obalové řešení pro přepravu obsahu s regulací teploty je navrženo konkrétně pro požadavky vysoce citlivého použití a zaručuje, že se životně důležité léky dostanou k pacientovi bezpečně a při správné teplotě. To je možné díky osvědčené technologii „phase change material (PCM)“ chladicích destiček z tvrdého plastu, jejichž rosný bod lze přesně upravit na požadované teplotní rozmezí. Toto řešení je vyrobeno z odolného EPP, takže jej lze používat opakovaně. Velikost boxu Onco-System je přizpůsobena infuzním vakům, aby mohly ležet rovně a nedocházelo k jejich poškození během přepravy, např. k ohybům na vacích nebo na stanovených místech zlomů infuzních nástrojů.

Udržitelná, inovativní řešení pro náročné úkoly při přepravě produktů

Mezi nejdůležitější požadavky na obalová řešení patří v současnosti snižování spotřeby zdrojů, používání recyklovaného materiálu, ekologický design a spolehlivá ochrana během přepravy zboží. Cena PackTheFuture je oceněním za obalová řešení, která tyto požadavky splňují s vysokým stupněm inovace a udržitelnosti. Toto francouzsko-německé ocenění je založeno na iniciativě, kterou organizuje ELIPSO (Francouzské sdružení pro plastové a flexibilní obaly) a IK Industrievereinigung Kunststoffverpackungen e.V. (německé průmyslové sdružení pro plastové obaly). V letošním roce zaslaly evropské společnosti 58 obalových inovací ke 14 nominacím a k volbě deseti vítězů. Slavnostní předávání cen pátého ročníku PackTheFuture Award je plánováno na listopad na veletrhu obalových technologií ALL4PACK v Paříži.

THE BOX LivingPackets Logo

THE BOX by LivingPackets