Hnědý bioplastový izolační box s čerstvou rybou a ledem

ZDROJE ŠETŘÍCÍ OBALY PRO TEPLOTNĚ CITLIVÉ POTRAVINY

Tisková zpráva 04.03.2020

3. Zdroje šetřící obaly pro teplotně citlivé potraviny

SPOLEČNOST STOROPACK PŘEDSTAVUJE NOVÉ EKOLOGICKY EFEKTIVNÍ A FUNKČNÍ ŘEŠENÍ V PODOBĚ BOXŮ SEAclic

Metzingen, březen 2020. S novými boxy SEAclic určenými pro ryby a další čerstvé potraviny uvádí společnost Storopack, odborník na ochranné obaly, řadu přepravních řešení se zaměřením na environmentálně uvědomělý a uživatelsky příznivý design. Tyto přepravní boxy mají západkový mechanismus, takže žádné další upevnění není třeba. Šetří se tak zdroje a eliminuje odpad. Společnost Storopack nabízí svým zákazníkům široké produktové portfolio udržitelných modelů z různých materiálů: např. box SEAclic Box Ccycled se vyrábí z materiálu Styropor® Ccycled™ od společnosti BASF – EPS suroviny vznikající během inovativního procesu nazvaného ChemCycling™, v něž se recyklují smísené nebo kontaminované plasty. Další možností je box SEAclic Box Bio Based vyrobený z nového a kompostovatelného plastu, certifikovaného podle evropské normy EN 13432, který obsahuje velmi vysoký podíl obnovitelných surovin. Jednou z hlavních výhod této organické verze boxu SEAclic je možnost průmyslového kompostování s potravinovým odpadem bez nutnosti předchozího čištění. Takto z něj může vzniknout cenný kompost pro zemědělství, což důležitým způsobem přispívá k cirkulární ekonomice. Kromě těchto modelů boxů SEAclic z recyklovaného nebo biologického plastu si zákazníci mohou vybrat boxy z tradičního EPS, které může být kompletně recyklováno a přeměněno na nové ochranné obaly.

„Při vývoji nových boxů SEAclic jsme se podrobně zaměřili na potřeby našich zákazníků, kteří kladou velký důraz jak na udržitelná řešení, tak i na funkčnost obalů. Tento inovativní produkt splňuje přesně nejen tyto požadavky, ale také zaručuje vysokou kvalitu a vynikající obalové vlastnosti, které lidé od společnosti Storopack očekávají,” vysvětluje pan Charles Poisson, pracující na pozici ředitel vývoje a výzkumu v divizi Molding společnosti Storopack. Celé portfolio nových obalových řešení boxů SEAclic je dokonale uzpůsobeno přepravě teplotně citlivých produktů: boxy absorbují nárazy a zajišťují neporušenost chladicího řetězce. Další výhodou je lehký design a naplnění nařízení EU pro potravinové obaly.

Inovativní a uživatelsky příznivý design
Díky jejich jedinečné konstrukci – nejsou potřeba žádná lepidla ani upevňovací pásy – lze boxy SEAclic bezpečně uzavřít a optimálně umístit pro přepravu. Výhodou pro uživatele je také speciální tvar boxů, který umožňuje automatické plnění (např. rybami nebo masem). A co víc, hladký povrch základny zabraňuje otiskům a poškození přepravovaných potravin. Všechny modely boxů SEAclic jsou k dispozici v různých velikostech.

V listopadu 2019 bylo společnostem Storopack a BASF uděleno za boxy SEAclic Box Bio Based z materiálu Ecovio® francouzské ocenění „Oscar de l’Emballage” v kategorii „Průmyslové obaly”. Na nadcházejícím průmyslovém veletrhu CFIA ve francouzském městě Rennes pak společnost Storopack uvede organickou verzi tohoto inovativního přepravního řešení.