Společnost Storopack zahajuje pilotní projekt se společností Kärcher

Tisková zpráva listopad 2023

3. RENATURE 3D pilotní projekt Kärcher

Zcela poprvé nahradí společnost Kärcher stávající obaly z EPS novým udržitelným řešením od značky Storopack nazvaným RENATURE® 3D.

Metzingen, listopad 2023. Ve společném pilotním projektu společností Storopack a Kärcher byly obaly z EPS poprvé nahrazeny novým udržitelným řešením nazvaným RENATURE® 3D od výrobce Storopack. Produkt, na který se bude nový obal používat, je čistič SC3 značky Kärcher. Tímto krokem obě společnosti dále rozvíjejí své strategie udržitelnosti. RENATURE® 3D je ochranný obal na míru, který se skládá převážně z rostlinného škrobu. Je certifikovaný organizací TÜV Austria a lze ho tedy kompostovat v domácnosti i na zahradě. V závislosti na designu obalu může vést použití tohoto bio materiálu k úspoře CO2 ve výši až 50 %. Další výhoda z hlediska udržitelnosti: škrob používaný k výrobě obalu je vedlejším produktem potravinářského průmyslu, který by byl jinak zlikvidován. Obal RENATURE® 3D má stejné ochranné vlastnosti jako EPS, takže výrobky jsou v přepravním kartonu dokonale chráněny. Díly lze několikrát opakovaně použít. Spotřebitelé je mohou využít pro přepravu vlastního zboží, například stávající obaly lze pomocí nůžek a trochy vody přeměnit na nové geometrické tvary a použít jako ochranné obaly pro jiné předměty.

Společnost Storopack klade velký význam na zachovávání zdrojů a neustále pracuje na tom, aby se stala ještě udržitelnější. Jejím cílem je proto vyrábět do roku 2025 alespoň 50 % vlastních ochranných obalů z recyklovaných nebo obnovitelných surovin.

Na míru přepravovanému zboží

Produkt RENATURE® 3D je vhodný jako obalové řešení na míru pro všechny prodejní trhy, od malých sérií až po hromadnou výrobu: ve srovnání s tvarovanými díly z EPS nejsou třeba žádné nástroje. Obaly RENATURE® 3D lze používat mimořádně kompaktním způsobem, takže uživatelé mohou i nadále zachovat své stávající rozměry krabic. Ochranný obal zajistí optimální ochranu zboží v krabici: díly přepravované zboží zabezpečí a zabrání jeho posunu. Díky speciální odolné struktuře buněk materiál tlumí nárazy a poskytuje tak optimální ochranu před poškozením během přepravy. Společnost Storopack, odborník na ochranné obaly, radí a podporuje výrobce a společnosti zabývající se elektronickým obchodem ve všech aspektech jejich ochranných obalů na míru RENATURE® 3D.