Eine schwarze Isolierbox mit Infusionsbeuteln und Kühlakkus

VYNIKAJÍCÍ OBALY

Tisková zpráva 09.04.2021

3. Vynikající obaly

SPOLEČNOST STOROPACK ZÍSKÁVÁ OCENĚNÍ WORLDSTAR PACKAGING AWARD 2021 VE DVOU KATEGORIÍCH

Metzingen, duben 2021 Společnost Storopack, odborník na ochranné obaly, získala dvě velmi vyhledávaná a celosvětově uznávaná ocenění „WorldStar Packaging Awards 2021“. Cenu v kategorii Elektronics získala za inovativní obalové řešení nazvané THE BOX, vytvořené ve spolupráci se zákazníkem LivingPackets. Druhá obalová inovace, která byla oceněna, je transportní box Onco-System v kategorii Medical & Pharmaceutical. Toto sektorově specifické řešení s regulací teploty, používané lékárnami, nemocnicemi a laboratořemi, je určené pro přepravu důležitých léčiv, například cytostatických látek a infúzí.

Specializované řešení pro lékařské odvětví
Sektorově specifické řešení společnosti Storopack, box Onco-System, si získal porotu svou opětovnou použitelností a kombinací hladkého materiálu na povrchu a vyjímatelné vložky pro jednoduché, efektivní čištění všech součástí. Toto obalové řešení pro přepravu obsahu s regulací teploty je navrženo konkrétně pro požadavky vysoce citlivého použití a zaručuje, že se životně důležité léky dostanou k pacientovi bezpečně a při správné teplotě. To je možné díky osvědčené technologii „phase change material (PCM)“ chladicích destiček z tvrdého plastu, jejichž rosný bod lze přesně upravit na požadované teplotní rozmezí. Toto řešení je vyrobeno z odolného EPP, takže jej lze používat opakovaně. Velikost boxu Onco-System je přizpůsobena infuzním vakům, aby mohly ležet rovně a nedocházelo k jejich poškození během přepravy, např. k ohybům na vacích nebo na stanovených místech zlomů infuzních nástrojů.

Mimořádné inovace

„Produktem THE BOX se startupová firma LivingPackets zavázala učinit revoluci ve světě elektronického obchodování. Pro náš tým byla účast na vývoji tělesa z EPP velmi zajímavá a opravdu potěšující. Znovupoužitelný přepravní box vyrobený z EPP je 100% recyklovatelný, skládací a je zaručeno, že může být použit více než 1000krát, přičemž má minimální dopad na životní prostředí a minimální přepravní náklady,” vysvětluje pan Charles Poisson, ředitel vývoje a výzkumu ve společnosti Storopack. Inovativní design z expandovaného polypropylenu (EPP) byl vyvinut s technickou podporou právě společnosti Storopack. THE BOX, obsahující inteligentní technologie, několik senzorů, internetové připojení, E-ink displej, integrovaný  úchytný mechanismus a vyvinutý startupovou firmou, není určen k jednorázovému použití, ale může být naopak používán jako služba. Společnosti působící v elektronickém obchodováním platí pouze za přímé použití.

Společnost Storopack získala za obě řešení již na jaře 2020 dvě z deseti ocenění „PackTheFuture 2020 – Sustainable Plastic Packaging Awards. K aktuální nominaci přispěla mimo jiné také skutečnost, že na ocenění WorldStar lze nominovat jen obal, který již získal národní ocenění uznávané organizací World Packaging Organization (WPO). Soutěž WorldStar je jednou z nejdůležitějších akcí WPO a nejvýznamnějším globálním oceněním na poli obalů. Slavnostní ceremoniál je momentálně naplánován na virtuální gala v květnu 2021.

THE BOX LivingPackets Logo

THE BOX by LivingPackets